zondag 16 september 2012

In de pan...

Gisteren maakte ik mijn 'beroemde' champignonsoep.
Daarvoor heb ik mijn eigen 'geheime recept' (dat nu dus niet meer geheim is)
Gebonden soep (ca. 5 personen)
1,5 liter boullion, bvb bospaddestoelelboullion
50 gram boter
bloem (ongeveer 65 gram)
Iets voor in de soep zoals: champignons, spekjes, kipreepjes, een lepeltje mosterd of pesto enz.

* Smelt de boter op een laag vuurtje
* Doe er schepje voor schepje bloem bij tot het een dikke brei is geworden (tussen elk schepje door roeren)
* Als je een dikke brei hebt in de pan moet je steeds een klein scheutje boullion in doen (en tussen elk scheutje door weer roeren anders krijg je klonten)
* Champignons/ spekjes bakken
* Goed de soep blijven roeren
* Verdere vulling toevoegen
* Langzaam op laag vuurtje gaar laten worden (bloem moet je niet meer kunnen proeven)
* Serveren met (zelfgebakken) brood, gister had ik abdij maisbrood in de broodbakmachine gedaan (lekkurrr!)

Groetjes, Rosalie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten